Još jedan recept poharao je društvene mreže, a i ovoga puta radi se o jednostavnom i prefinom obroku koji će moći spraviti i kulinarski početnici.
Kruščići od brokule i sira zalogaj su koji nećete tako lako zaboraviti. Jednom kada ih probate, bit će vam jasno zašto su svi poludjeli za njima.
Sastojci
500 grama sitno narezane brokule
Jedno veliko jaje
Usitnjena mozzarella (300 grama)
Svježe naribani parmezan (25 grama)
Dva usitnjena češnja češnjaka
Suhi origano
Sol
Crni papar
Crvena paprika (opcionalno)
Svježe narezan peršin
Zagrijani umak marinara
Upute
Zagrijte pećnicu na 225 stupnjeva i veliki lim obložite papirom za pečenje. Stavite sitno narezanu brokulu u mikrovalnu pećnicu na jednu minutu. Pažljivo odvojite dodatnu vlagu iz brokule papirnatim ručnikom.
Prebacite brokulu u veliku zdjelu i dodajte jaje, 2/3 pripremljene mozzarelle, parmezan i češnjak. Začinite origanom, soli i paprom. Prebacite tijesto na lim za pečenje i oblikujte tanku koru.
Pecite dok smjesa ne porumeni i osuši se, na otprilike 20 minuta. Na vrh stavite preostalu trećinu mozzarelle i pecite dok se sir ne otopi i kora postane hrskava, oko pet minuta.
Za kraj ukrasite kruščiće peršinom i crvenom paprikom. Poslužite toplo uz marinara umak.