SUHI KOLAČI /

Vanilin kiflice bez glutena poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Vanilin kiflice bez glutena neka vam se uvijek nađu pri ruci. Donosimo provjereni recept kako se rade vanilin kiflice bez glutena.

4.1.2023.
14:53
Pixabay
VOYO logo

Tako bi rado pojeli malene, sitne vanilin kiflice, no zbog intolerancije na gluten to je za vas zabranjeno voće. Razmišljate kako ispeći kolač s brašnom bez glutena. Kako će ispasti? Hoće li se raspasti jer tijesto bez glutena nije elastično. Ne brinite, donosimo vam recept koji će vam omogućiti pripremu slatkog užitka – vanilin kiflice bez glutena.

Što je gluten?

Gluten je protein koji se nalazi u nekim žitaricama poput pšenice. Njegova glavna funkcija je da djeluje kao vezivno sredstvo, dajući tijestu elastičnost i omogućujući mu da se digne i zadrži oblik. Gluten je odgovoran za mekanu i prozračnu teksturu kruha i peciva. Osobe s celijakijom ili osjetljivošću na gluten iz toga razloga moraju koristiti posebno bezglutensko brašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Vanilin kiflice bez glutena

Za ovaj recept svakako će ti uz bezglutensko brašno trebati i još jedna vrsta brašna. Mi preporučujemo brašno od badema zbog blagog orašastog okusa koji će prožeti kiflice.

Vanilin kiflice bez glutena sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g bezglutenskog brašna
  • 150 g brašna od badema
  • malo praška za pecivo
  • 100 g maslaca
  • 100 ml jogurta
Image
KLASIK /

Imamo najbolji recept za londonere, kolač koji je savršen u svim prigodama

Image
KLASIK /

Imamo najbolji recept za londonere, kolač koji je savršen u svim prigodama

Vanilin kiflice bez glutena priprema:

  1. Pomiješajte suhe sastojke (oba brašna i prašak)
  2. Naribajte hladan maslac iz hladnjaka te zamijesite tijesto uz dodatak jogurta.
  3. Formirajte kuglu, zamotajte ju prozirnom folijom te ju stavite na cca. pola sata u hladnjak.
  4. Tijesto narežite na manje komade, svaki izvaljajte u obliku salame te narežite na manje komadiće koje formirate dlanovima u obliku valjka.
  5. Stavite u tepsiju na masni papir i pravite kiflice.
  6. Pecite u zagrijanoj pećnici 12 minuta na 170°C.
  7. Pustite da se vanilin kiflice bez glutena potpuno ohlade jer su tople lomljive, zatim ih uvaljajte u šećer u prahu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ekološke jabuke postale hit među školarcima: 'Pojeo sam ih 10'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo