MAGNET /

Unesite svježinu na svoj jelovnik: Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran

Image
Foto: RTL

Jednostavno i brzo za pripremu ovo jelo unijet će svježinu u vaš jelovnik

19.4.2025.
16:25
RTL
VOYO logo

Ova zanimljiva kombinacija pilećih medaljona i tjestenine s indijskim oraščićima unijet će svježinu u vaš jelovnik. Jednostavno je i brzo za pripremu, a okusi će vas sigurno oduševiti.

Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran

Sastojci:

  • Pileći medaljoni 250 g
  • Glatko brašno 150 g
  • Jaja 2 kom
  • Bovidur 50 g
  • Maslinovo ulje 2 dcl
  • Sjeckana rajčica 100 g
  • Cherry rajčica 80 g
  • Baby špinat 100 g
  • Indijski oraščić 50 g
  • Tagliatele 200 g
  • Maslac 30 g
  • Svježi origano 5 g
  • Češnjak 1 režanj
Image
MAGNET /

Sve samo ne običan sendvič: Recept za neodoljivi Croque monsieur

Image
MAGNET /

Sve samo ne običan sendvič: Recept za neodoljivi Croque monsieur

Priprema:

  1. Pileće medaljone posolimo, popaprimo i paniramo u brašno, jaja i mješavinu brašna i tvrdog sira 70-30%.
  2. Pečemo na tavi u mješavini suncokretovog i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju sa svake strane.
  3. Kod izrade umaka moramo biti brzi i imati sve pripremljeno. Na vruću tavu stavimo maslino ulje i sitno nasjeckani češnjak, te cherry rajčice. Kad se to poprži, dodamo sjeckanu rajčicu i pustimo da se malo zaprži. Zatim dodamo temeljac i par kockica maslaca da se lijepo poveže. Na kraju dodamo baby špinat i 80% kuhanu tjesteninu, podlijemo s malo škrobne vode i pustimo da se sve skupa poveže.
  4. Kod serviranja na tjesteninu stavimo tostirane indijske oraščiće i svježi origano, a pileću picatu serviramo pokraj toga.

Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-aMagNet nedjeljom od 16 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE GALERIJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
direkt
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike