Ova zanimljiva kombinacija pilećih medaljona i tjestenine s indijskim oraščićima unijet će svježinu u vaš jelovnik. Jednostavno je i brzo za pripremu, a okusi će vas sigurno oduševiti.
Recept za pileću picatu i tagliatele mediteran
Sastojci:
- Pileći medaljoni 250 g
- Glatko brašno 150 g
- Jaja 2 kom
- Bovidur 50 g
- Maslinovo ulje 2 dcl
- Sjeckana rajčica 100 g
- Cherry rajčica 80 g
- Baby špinat 100 g
- Indijski oraščić 50 g
- Tagliatele 200 g
- Maslac 30 g
- Svježi origano 5 g
- Češnjak 1 režanj
Priprema:
- Pileće medaljone posolimo, popaprimo i paniramo u brašno, jaja i mješavinu brašna i tvrdog sira 70-30%.
- Pečemo na tavi u mješavini suncokretovog i maslinovog ulja dok ne dobije zlatnu boju sa svake strane.
- Kod izrade umaka moramo biti brzi i imati sve pripremljeno. Na vruću tavu stavimo maslino ulje i sitno nasjeckani češnjak, te cherry rajčice. Kad se to poprži, dodamo sjeckanu rajčicu i pustimo da se malo zaprži. Zatim dodamo temeljac i par kockica maslaca da se lijepo poveže. Na kraju dodamo baby špinat i 80% kuhanu tjesteninu, podlijemo s malo škrobne vode i pustimo da se sve skupa poveže.
- Kod serviranja na tjesteninu stavimo tostirane indijske oraščiće i svježi origano, a pileću picatu serviramo pokraj toga.
Ne propustite novu magazinsku emisiju RTL-a! MagNet nedjeljom od 16 sati!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POGLEDAJTE GALERIJU
Tekst se nastavlja ispod oglasa
POGLEDAJTE VIDEO Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama
Tekst se nastavlja ispod oglasa