Ovi ultrakremasti špageti sa sirom posljednjih se dana nalaze na brojnim stolovima. Kako znamo? Pa, recept za njih dijeli se po svim društvenim mrežama, što je dovoljan dokaz o tome da imamo novi gastrohit. Jelo koje hvale svi može biti i vaše - za samo 15 minuta.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 1 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 3/4 šalice vrhnja za kuhanje
- 3/4 šalice pileće juhe s niskim udjelom natrija
- 3/4 šalice usitnjene mješavine talijanskog sira
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- 2 žlice svježe nasjeckanog vlasca
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Priprema:
- U velikom loncu posoljene kipuće vode kuhajte špagete prema uputama na pakiranju dok ne postanu al dente. Ocijedite, ali ostavite jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- U velikoj tavi na umjerenoj vatri zagrijte ulje. Dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriše - oko minutu - a zatim dodajte vrhnje za kuhanje, juhu i 1/2 šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Dodajte kuhane špagete i miješajte dok se rezanci potpuno ne oblože i tekućina ne zavrije.
- Maknite s vatre i umiješajte sir. Miješajte neprestano, dodajući još vode od špageta dok umak ne postigne željenu konzistenciju.
- Prije posluživanja posolite, popaprite i ukrasite vlascem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa