Varivo od mesa: Ukrajinsko varivo od mesa i povrća

Image

Ukusno i pomalo pikantno varivo specijalitet je u Ukrajini, a servira se uz domaći kruh i krumpir. Za njegovu pripremu treba manje od sat vremena, a oduševit će vas bogatstvo okusa.

20.4.2021.
12:17
VOYO logo

Sastojci za varivo od mesa:

500 g mesa bez žilica, narezano na kockice (janjetina, junetina ili svinjetina) 4 mrkve 6 glavica luka i 2 češnja češnjaka 2 grančice ružmarina 1 crvena paprika 200 g manjih gljiva 200 ml mesnog temeljca 100 ml bijelog vina 2 žlice otopljenog maslaca 5 žlica ulja 2 žlice slatke paprike sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema variva od mesa:

Operite, ogulite mrkvu, papriku očistite i odstranite sjemenke pa sve narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite luk i narežite ga na tanke kolutiće, a češnjak usitnite.

Otopite maslac i na njemu kratko propržite meso sa svih strana, izvadite ga i u istu posudu dodajte malo ulja, zagrijte i propržite sve povrće izuzev gljiva, dok ne omekša.

Potom vratite meso u tavu i sve izmiješajte. Začinite slatkom paprikom, solju i paprom. Dodajte listiće ružmarina, temeljac i vino, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri oko 40-50 minuta. Ako postane presuho, dodajte još temeljca.

10 minuta prije kraja kuhanja dodajte gljive (očišćene i raspolovljene ako su malo veće). Dodatno začinite po potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo