U ovoj preukusnoj Red Velvet torti od sladoleda uživat ćete na sutrašnji praznik, ali i ostatak tjedna

Image
Foto: yolkinmacice/instagram

Ovo izgleda nevjerojatno primamljivo

30.4.2017.
12:00
yolkinmacice/instagram
VOYO logo

Ako ste danas raspoloženi za pečenje prefine torte u kojoj ćete moći uživati na sutrašnji Praznik rada, ali i ostatak tjedna, onda je ova preukusna red velvet torta od sladoleda savršen odabir! Pogledajte koji su vam sastojci potrebni i kako se priprema, pa se bacite na posao;

Sastojci za biskvit:

  • 300 grama kristal šećera
  • 110 grama omekšanog maslaca
  • 2 jaja
  • 300 grama glatkog brašna
  • 240 mililitara mlijeka
  • tri velike žlice kakaa u prahu
  • tri velike žlice crvene boje za kolače
  • jedna mala žlica octa
  • jedna mala žlica sode bikarbone (ili praška za pecivo)

Sastojci za kremu:

  • 110 grama omekšanog krem sira
  • 395 grama zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • oko 470 grama slatkog vrhnja

Postupak:

U veliku zdjelu dodajte šećer i maslac te miksajte dok smjesa ne postane kremasta. U međuvremenu, dok miksate, u smjesu dodajte dva jaja (ali jedno po jedno). Nakon što je smjesa postala glatka, polako dodajte brašno i mlijeko i miješajte dok se sastojci ne spoje. Kad smjesa bude ujednačena, dodajte dvije velike žlice kakaa u prahu te ponovno dobro promiješajte. Zatim u smjesu za biskvit dodajte one tri žlice crvene boje za kolače te ponovno miješajte.

Pripremite posudicu u koju zatim stavite jednu žličicu octa, pa u nju dodajte žličicu sode bikarbone. Promiješajte smjesu te je dodajte u crvenu smjesu za biskvit i lagano miksajte. Pripremljenu smjesu nakon toga stavite u posude za pečenje (dvije okrugle, jednake veličine - ili u jednu dublju posudu, pa biskvit kasnije prerežite na pola). Stavite biskvit/e u unaprijed zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva Celzija i pecite oko 20 minuta. Kad biskvite izvadite iz pečnice, pustite ih da se ohlade, a za to vrijeme pripremite kremu od sladoleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu dodajte kondenzirano mlijeko i krem sir te sve zajedno miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte i slatko vrhnje te miksajte otprilike tri minute, dok smjesa ne postane gusta. Smjesu nakon miksanja stavite u frizer na otprilike dva sata, kako bi se ohladila i stisnula. Nakon jednog sata je izvadite iz frizera i promiješajte te vratite da stoji još jedan sat. (Vjerojatno možete koristiti i istu količinu unaprijed pripremljenog sladoleda, najbolje bi bilo onog od vanilije, samo ga morate dobro ohladiti).

Važno je da biskvit bude dobro ohlađen, a homemade sladoled dobro stisnut, kako se ne bi rastopio kad ga krenete stavljati na biskvit. A slaganje je jednostavno - na prvu polovicu biskvita dodajte polovicu pripremljene kreme od sladoleda, na kremu dodajte drugu polovicu biskvita i dodajte ostatak kreme. Tortu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati (najpoželjnije bi bilo osam sati). Nakon što se ohladi, tortu premažite pripremljenim šlagom te pospite čokoladnim ili šarenim mrvicama (ili možete preskočiti ovaj korak). I to je to - u ovoj ćete torti uživati cijeli tjedan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike