Tjestenina s umakom od bosiljka i pinjola

Image

Bosiljak je nekada bio vrlo cijenjen začin zbog svoje ljekovitosti, a uz rajčicu se posebno ističe njegova aromatičnost. Pinjoli imaju specifičan okus, koji u spoju s bosiljkom postaje neodoljiv.

25.4.2021.
12:03
VOYO logo

Sastojci za tjesteninu s umakom od bosiljka i pinjola: 500 g tjestenine po izboru vezica svježeg bosiljka 1 žlica pinjola 3 češnja češnjaka 1 svježa rajčica 100 g ribanog parmezana ili drugog topljivog sira maslinovo ulje sol, papar

Priprema tjestenine s umakom od bosiljka i pinjola: Skuhajte tijesto, ocijedite i prelijte s malo maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voda u kojoj se kuhalo tijesto sačuvajte pa izdvojite malo u posudici.

Pomiješajte nasjeckani bosiljak, pinjole, sol, češnjak i malo papar, pa stavite u mikser i dobro usitnite i polako dodajte ulje, cca 100 ml..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ste sve dobro usitnili, dodajte sir i ručno izmiješajte, a ukoliko vam umak postane pregust, možete dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.

Umak prelijte preko vruće tjestenine, posipajte sitno narezanom rajčicom i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo