Sastojci za tjesteninu s umakom od bosiljka i pinjola: 500 g tjestenine po izboru vezica svježeg bosiljka 1 žlica pinjola 3 češnja češnjaka 1 svježa rajčica 100 g ribanog parmezana ili drugog topljivog sira maslinovo ulje sol, papar
Priprema tjestenine s umakom od bosiljka i pinjola: Skuhajte tijesto, ocijedite i prelijte s malo maslinovog ulja.
Voda u kojoj se kuhalo tijesto sačuvajte pa izdvojite malo u posudici.
Pomiješajte nasjeckani bosiljak, pinjole, sol, češnjak i malo papar, pa stavite u mikser i dobro usitnite i polako dodajte ulje, cca 100 ml..
Kada ste sve dobro usitnili, dodajte sir i ručno izmiješajte, a ukoliko vam umak postane pregust, možete dodati malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Umak prelijte preko vruće tjestenine, posipajte sitno narezanom rajčicom i poslužite.