Tikvice u vinu s pinjolima i sirom

Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.

23.8.2010.
17:03
VOYO logo

Sastojci: 1 kg tikvica 25 dag luka 3 rajčice 10 dag pinjola 15 dag sira gaude 8 peršinovih grančica 2 limuna 3 češnja češnjaka 1 žlica šećera 1 žlica kečapa 1 lovorov list 0,5 dl suhog bijelog vina 4 žlice maslinova ulja sol i papar

Priprema: Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.

Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor. Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.

Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I LAKO /

Recept poznatog kuhara za brzinske domaće kroasane s malom tajnom