Teleća jetrica u umaku od luka i jabuka

Image

Pržena teleća jetrica u umaku od luka i jabuka, jelo je koje pršti od raznih okusa. Uz takvo bogatstvo okusa poslužite njoke i salatu kao prilog.

17.4.2021.
16:49
VOYO logo

Sastojci za pripremu telećih jetrica u umaku:

600 g telećih jetra 500 g svježih njoka 300 g luka 250 ml mesne juhe 1 jabuka 80 g maslaca 1 žlica koncentrata rajčice 150 ml suhog crnog vina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema telećih jetrica u umaku: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-17.asx

Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša. Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.

Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana. Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari.

Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored njoka stavite prženu jetricu, predlaže Crochef.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo