Dnevni kalorijski unos iz svinjske masti ne bi trebao prelaziti maksimalnih 30 posto, iako ona ima brojne benefite ako se koristi pravilno i umjereno.
Kao i mnoge masnoće koje se koriste prilikom kuhanja, svinjska mast ima rok trajanja i može se pokvariti.
Nećete je moći koristiti jednako dugo ako je držite na sobnoj temperaturi, hladnjaku ili zamrzivaču.
Koliki je rok trajanja svinjske masti?
Ako svinjsku mast čuvate na sobnoj temperaturi, trajat će četiri do šest mjeseci. Ako je držite u hladnjaku, taj rok će biti godinu dana. Svinjsku mast u zamrzivaču možete čuvati i do godinu i pol dana.
Obavezno čuvajte mast dalje od direktne sunčeve svjetlosti ili topline. Držite je u posudi koja ima hermetički poklopac. Ako promijeni miris, postane kiselkast ili užegao, nemojte je koristiti.
POGLEDAJTE VIDEO: Suncokretovo ulje najskuplje u svojoj povijesti, mast je ponovno u modi. Nutricionisti odobravaju, a kila masti zamijenit će i četiri litre ulja