Kada je vani vruće, većina odmah poseže za ventilatorima i klimama. U redu, to će vas nesumnjivo rashladiti izvana, ali ni ne slutite koliko si možete pomoći prehranom. Određene namirnice djeluju na mozak na način da on automatski javlja tijelu da započne s hlađenjem iznutra.

Juhu ne jedite za ručak
Stručnjaci savjetuju izbjegavanje hrane s visokim udjelom proteina i ugljikohidrata, a umjesto toga preporučuju laganu hranu bogatu vodom. Lubenica i svježi krastavci odavno su popularne ljetne namirnice, no pomalo iznenađuje činjenica da se ljeti posebno savjetuju - juhe.
Receptori u tijelu prepoznat će vrućinu iz juhe i "javiti" mozgu da započne s hlađenjem tijela. Isti učinak napravit će i ljuti začini. Iako ćete se na početku možda početi znojiti, do kraja tanjura mehanizam će proraditi i osjetit ćete osvježenje. Također, stručnjaci tvrde da je idealno doba dana za konzumaciju juhe predvečjere, odnosno kada vanjske temperature počinju padati.