SNAĐITE SE: /

Umjesto praška za pecivo upotrijebite sodu bikarbonu - ali postoji kvaka

Image
Foto: Flicr

Koliko vam se puta dogodilo da ste željeli pripremiti neko pecivo ili poslasticu, ali niste imali praška za pecivo? Postoji trik kojim se u takvoj situaciji možete poslužiti.

19.9.2015.
7:40
Flicr
VOYO logo

Ako niste znali, u nedostatku praška za pecivo prilikom pečenja kolača i peciva možete koristiti sodu bikarbonu.

Naravno, soda nikada neće imati isti efekt kao prašak za pecivo, no možete ju upotrijebiti u kriznim situacijama. Samo morate imati na umu da nikad ne biste smjeli u kolač staviti i jedno i drugo jer će mu to pružiti neugodan okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također zapamtite da od praška za pecivo kolači rastu u visinu, a od sode bikarbone u širinu, pa to imajte na umu kada birate lim za pečenje.

Ako se u receptu koriste prašak za pecivo, kakao prah ili gustin, najbolje je da takve sastojke izmiješate s brašnom, a zatim sve zajedno prosijete. Na taj će se način prašak za pecivo, gustin ili kakao ravnomjerno rasporediti i dobit ćete bolji biskvit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo