SLAVNI KUHAR OTKRIO TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠENU KAJGANU: /

'Samo jedna žličica dat će jajima svilenkastu teksturu'

Image

Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njezinu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom?!

25.1.2021.
10:53
VOYO logo

Kajgana je mnogima osnovna hrana za doručak, jer nema ništa jednostavnije nego zamutiti jaja i za nekoliko minuta imati spreman hranjiv obrok. Ipak, postoji mnogo rasprava oko toga koji način pripreme kajgane daje najbolje rezultate.

Ima onih koji tvrde da je najukusnija kajgana iz tave, dok drugi favoriziraju onu iz mikrovalne pećnice, no vrhunski kuhar i TV zvijezda Alton Brown kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak da bi kajgana bila zaista savršena: žličica majoneze i vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TIP POKAZAO KAKO JEDE PALAČINKE I POSTAO HIT: /

'Kad jednom probate ovu metodu, više se nećete vratiti na staro'

Image
TIP POKAZAO KAKO JEDE PALAČINKE I POSTAO HIT: /

'Kad jednom probate ovu metodu, više se nećete vratiti na staro'

Važna je i temperatura kuhanja

"Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njezinu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom?!", izjavio je on za Mirror i otkrio da je dovoljna jedna čajna žličica majoneze te isto toliko vode, jer je majoneza tu samo kao "začin" koji će jajima dati svilenkastu teksturu, a neće im promijeniti okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je popularni Gordon Ramsey dao ključan savjet za pripremu dobre kajgane, kaže Brown - tajna je u temperaturi kuhanja.

"Kuhajte ih sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego što se smjesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebala biti pomalo tekuća. Dakle, jaja trebaju izgledati pomalo nedovršeno", pojasnio je kuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo