Slana pita s krumpirom i topljenim sirom

Da je krumpir zaista namirnica koja se može pripremiti na mnogo različitih načina i upotrijebiti u isto toliko jela, odavno je poznato.

26.10.2010.
19:44
VOYO logo

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-10-17.asx

Povrće ogulimo, krumpir narežemo na ploške, a luk na kolutiće. U lim za quiche, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo svježe prhko tijesto, odrežemo višak papira, a dno tijesta izbodemo vilicom na nekoliko mjesta.

Zatim po tijestu složimo ploške krumpira poput crijepa na krovu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, prekrijemo listićima topljenog sira, rubove tijesta savijemo prema unutra, po siru rasporedimo kolutiće luka, posipamo listićima ružmarina, a umućenim žumanjkom premažemo rubove tijesta.

Tako pripremljen quiche stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. Poslužite vruće prema savjetima Crochef.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
BOLJI NAČIN /

Je li moguće da oduvijek pogrešno skladištimo češnjak? Ovako će trajati do šest mjeseci