Ako vam se jede nešto slatko, a nemate vremena cijeli dan provesti uz pećnicu, niti imate volje za tim, imamo savršeno rješenje za vas.
Ovi prefini domaći keksići gotovi su za tren, a za njihovu pripremu bit će vam potrebna svega tri sastojka. Jako je jednostavno, a bit će puno ukusniji od onih koje inače kupujemo u trgovini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Evo što će vam biti potrebno za pripremu ovih keksića i kako se točno pripremaju.
Sastojci:
- oko 170 grama maslaca (ili margarina za kolače)
- oko 110 grama šećera
- oko 250 grama glatkog brašna
- kristal šećer za posip
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Prvo u velikoj zdjeli mikserom razradite maslac (koji je stajao na sobnoj temperaturi) i šećer dok se ne sjedine i ne postanu prozračni.
- Zatim dodajte brašno te sve zajedno pomiješajte mikserom dok smjesa ne poprimi određenu teksturu mrvica. Zatim smjesu istresite na čistu površinu.
- Nastavite mijesiti tijesto rukama dok ne dobijete sjedinjenu masu, od koje ćete potom dalje moći raditi keksiće.
- Oblikujte tijelo u duguljasti valjak, a zatim na stol postavite papir za pečenje. Papir za pečenje pospite šećerom koji ste ranije pripremili.
- Pripremljeni valjak tijesta uvaljajte u posipani šećer. Neka se šećer uhvati sa svake strane tijesta, a zatim tijesto prebacite na prijanjajuću foliju. Tijesto stavite u hladnjak da odstoji 30 minuta.
- Nakon što tijesto izvadite iz hladnjaka, od postojećeg valjka jednostavno izrežite manje keksiće. Neka budu debljine otprilike jedan centimetar. Pecite kekse na 160 stupnjeva 20 minuta, dok ne poprime zlatno žutu boju.
Uživajte u svojim domaćim keksima! U slast :)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa