RECEPT ZA ZDRAV ROŠTILJ: /

Uz ovu sitnicu, meso s dima neće biti samo ukusno, nego i dobro za vaše tijelo

Image
Foto: Flickr

Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

16.6.2017.
13:54
Flickr
VOYO logo

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancijama koje se smatraju kancerogenima, pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana, ovisi o marinadi i što se u njoj nalazi. Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili domaća vrlo lako napraviti doma. Zahvaljujući njoj, meso i povrće imaju puno bolji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SIGURNO KROZ LJETNU UŽIVANCIJU: /

Kod plinskih roštilja morate pripaziti i na ove stvari

Image
SIGURNO KROZ LJETNU UŽIVANCIJU: /

Kod plinskih roštilja morate pripaziti i na ove stvari

Kako bi izbjegli štetne posljedice za zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego da komadić odsiječete nožem. Kada bi hamburger provjeravali nožem, moglo bi doći do istjecanja mesnih sokova na vatru.

I za one jako oprezne, mesne sokove možete prikupiti u aluminijsku posudu ili roštilj tavu, savjetuju stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo