samo za net.hr /

Chef iz Hell's Kitchena otkrio recept za jelo koje želite probati baš na Valentinovo

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan

14.2.2024.
9:51
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo
VOYO logo

Sous chef Toma Gretića u RTL-ovom u popularnom kulinarskom showu "Hell's Kitchen", Ivan Vrbanec, otkrio nam je jedan svoj vrlo ukusan i maštovit recept za Valentinovo. On predlaže da svojoj boljoj polovici napravite pačja prsa s paprenim coulisom od maline uz još neke ukusne dodatke.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav za RTL.hr o osvajanju nagrade u 'Hell's Kitchen Hrvatska': 'Ne bih se vratio kući…'

Iako se ovo jelo na prvu doima komplicirano za napraviti, ono je vrlo jednostavno te, kad se konzumira, pruža savršenu paletu okusa, mirisa i boja. Pravi je raj za oči i nepce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MLJAC IDEJA ZA VALENTINOVO /

Imamo recept iz Hell's Kitchena! S ovim specijalitetom chefa Gretića ne možeš fulati

Image
MLJAC IDEJA ZA VALENTINOVO /

Imamo recept iz Hell's Kitchena! S ovim specijalitetom chefa Gretića ne možeš fulati

Poseban šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan te se s njim odlično sljubljuju pečene kockice od buče, tostirani lješnjaci i prokulice.

Ako vam, pak, treba još inspiracije za ukusna i maštovita jela, gledajte "Hell's Kitchen Hrvatska", koji možete pratiti i na streaming platformi Voyo i to 24 sata prije prikazivanja na televiziji bez reklama. U slučaju da za Valentinovo ostanete doma, gledajte filmove na Voyo.

Sastojci:

  • Pačja prsa
  • Papreni coulis od maline
Image
Foto: Shutterstock/Ilustracja

Posebni šarm jelu daje papreni coulis od maline koji je istovremeno savršeno i slatkast i pikantan. Foto: Ilustracija

  • Pečene kockice buče
  • Lišće prokulice
  • Tostirani lješnjaci

Priprava:

Kožu na pačjim prsima zarezati. Prsa prije pečenja osušiti, posoliti, popapriti i staviti peći na hladnu tavu s kožom prema dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peći na srednje laganoj vatri i paziti da koža ne zagori. Nakon par minuta okrenuti prsa, zapeći drugu stranu i staviti u pećnicu na osam do deset minuta na 180 °C.

Prsa obavezno odmoriti poslije pečenja nekoliko minuta.

U posudu staviti smrznute maline, malo šećera i zakuhati. Kad maline puste tekućinu, dodati malo soli i nešto više papra, ovisno koliko volite, i pustiti da se reducira. Kad dođete do željene gustoće, procijediti kroz sitno sito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Butternut buču narezati na kockice, posoliti, popapriti i poškropiti acetom. Sve skupa promiješati i staviti peći u pećnicu na 180 °C od 25 do 30 minuta, ovisno o veličini kockica.

Prokulicama odvojiti listove i kratko ih zapržiti na masnoći, dodati malo temeljca ili vode, čisto da para probije prokulice te blago posoliti.

Lješnjake tostirati na tavi ili u pećnici, ovisno kako vam je lakše. Kad dobiju lijepu boju, očistiti im ljuskicu i narezati ih na sitnije komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo