TRAŽIT ĆETE JOŠ /

Pretvorite breskvu u slatko-ljuti ljetni umak za tjesteninu: Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i neka čarolija započne!

Image
Foto: Shutterstock

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i orašast

5.8.2023.
16:26
Shutterstock
VOYO logo

Urednica rubrike Hrana na portalu Life Hacker Claire Lower, koja je veliki gurman, otkrila je da joj je jedno od omiljenih ljetnih jela tjestenina s maslacem i krastavcima ili tikvicama.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivana je jedna od rijetkih Hrvatica koja nosi titulu majstora pivara! S bratom otvorila prvu craft pivovaru u Turopolju

"Sve što trebate učiniti je naribati to povrće, skuhati ga s maslacem i dodati malo špageta, zajedno sa škrobnom vodom od kuhanja tjestenine. Ispostavilo se da možete to isto napraviti sa zrelim breskvama, a rezultati su odlični", istaknula je.

Ovaj je umak zapravo brže gotov nego onaj s krastavcima ili tikvicama. Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte papra i soli po želji i bosilja, ako ga volite, i dobit ćete umak koji je sladak, slan, ljut i lagano orašasti. Stavite krišku ili dvije pršuta na vrh i pustite da se smekša i pusti svoju aromu.

Image
Foto: Shutterstock

Breskva brže ispušta vodu, a petominutno pirjanje s malo zaprženog maslaca dovoljno je da se sočni komadići pretvore u svilenkasti umak koji prianja uz rezance po vašem izboru.

Recept koji slijedi za slatku i ljutu tjesteninu s breskvom i pršutom dostatan je za jednu osobu.

Sastojci:

tjestenina po želji,
1 zrela breskva,
2 žlice maslaca,
1/8 žličice mljevene crvene paprike,
posolite po želji
2 kriške pršuta, natrgane na komade veličine zalogaja
svježi bosiljak, natrgan ili narezan na tanke ploške

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprava:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi dok ne postane al dente. Sačuvajte pola šalice vode od kuhanja, zatim ocijedite tjesteninu i ostavite sa strane.

Opranu breskvu krupno narendajte u velikoj posudi kako bi se sačuvao njen sok. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim ga pustite da se zapjeni i posmeđi dok ne poprimi duboku boju jantara i ugodno zamiriše na orahe.

Image
OPASNA INFEKCIJA /

S ovime se ne treba 'igrati': Milijuni ljudi upozoreni na popularni sastojak sendviča koji može biti smrtonosan

Image
OPASNA INFEKCIJA /

S ovime se ne treba 'igrati': Milijuni ljudi upozoreni na popularni sastojak sendviča koji može biti smrtonosan

Dodajte naribanu breskvu i sav njen sok, smanjite vatru i kuhajte pet minuta uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte dvije žlice vode za tjesteninu u tavu i promiješajte. Dodajte tjesteninu, promiješajte, probajte i po potrebi posolite. Jelo stavite u duboki tanjur te na njega stavite par šnita natrganog pršuta te malo svježeg bosiljka ako ga volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike