POTVRDILA ZNANOST: /

Ovo je najbolji način za kuhanje tjestenine, i dakako, pogrešno je kuhate cijeli život

Image
Foto: YouTube

Novi dan, nova informacija da nešto pogrešno radite cijelog života. Ovaj put glavni je akter - tjestenina.

31.12.2020.
19:00
YouTube
VOYO logo

Na većini stolova diljem Hrvatske barem se jednom tjedno nađe tjestenina. Svatko ima svoj omiljeni umak s kojim je voli jesti, ali samo tjesteninu većina kuha vrlo slično - u kipućoj vodi s dodatkom soli i malo ulja kako se tjestenina ne bi lijepila.

No, Američko društvo za kemiju na svom je YouTube kanalu davno savjetovalo da se u vodu nipošto ne dodaje ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIJELO VRIJEME JE KRIVO PRIPREMATE: Anthony Bourdain otkrio svoju tajnu savršene kajgane

Tvrde da većina tog ulja ionako nestane kad se tjestenina procijedi te da i ono malo što je ostalo ne može zaustaviti lijepljenje tjestenine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I poznati kuhari su podijeljeni u mišljenjima po pitanju dodavanja ulja, ali prema mini anketi provedenoj unutar naše redakciji, čini se kako Hrvati ipak dodaju ulje.

Američki kemičari upozoravaju i na najveći zločin spram tjestenine koji možete počiniti - ispiranje pod vodom. Kuhanjem u vodi oslobađa se škrob te tjestenina postaje ljepljiva zbog čega zadržava okus i umak se lakše prima na nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo