MA TKO KAŽE DA NE VALJA?! /

Osebujna Kata podijelila recepte zbog kojih su je popljuvali u 'Večeri za 5': 'Šokirale su me reakcije, pa evo...'

Image
Foto: RTL

Katarina Paić, koju smo upoznali prošloga tjedna u showu 'Večera za 5 na selu' odlučila je podijeliti svoje recepte za tradicionalne delicije skradinskog kraja

14.10.2021.
11:28
RTL
VOYO logo

Iako ostale natjecatelje RTL-ovog showa "Večera za pet na selu" nije nimalo oduševila jelovnikom, osebujna fitness instruktorica te influencerica s gotovo 30.000 pratitelja na Instagramu, Katarina Paić, odlučila je podijeliti svoje recepte koji su u prošlotjednoj epizodi naišli na oštre kritike.

Image
Foto: Screenshot / RTL

Katarina Paić

Predjelo se baš nikome nije svidjelo, skradinski rižoto također nije dobio komplimente, a bolje nije prošla ni Skradinska torta za desert, tako da je Katarina za sav svoj trud dobila tek 21 bod i završila na posljednjem mjestu, objavio je odmah nakon emisije RTL.HR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okus je bio katastrofa, ne znam što mi je bilo gore“, "Jedno od najgorih predjela koje sam kušala ovaj tjedan, probala sam komadić sira i pršuta, nije mi pasalo, pogotovo taj sir s medom, došlo mi je loše od toga“, komentirali su kandidati "Večere za 5 na selu".

Image
Foto: RTL

"Moja reakcija na negodovanje pojedinih gledatelja na internetu bila je blagi šok jer i sama volim jesti skradinski rižot. Uostalom, svatko tko ga je jedanput probao, kaže da ga želi opet jesti“, rekla je Paić za Šibenski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da me prate zato što često objavljujem to kuhanje, a i atraktivna sam pa sam valjda zanimljiva", komentirala je.

"Rodila sam se u Rijeci, ali u Skradinu živim 20-ak godina pa se smatram izvornom Dalmatinkom jer su moji odavde", rekla je Katarina uoči emisije u kojoj je uz rižoto predstavila i svoje viđenje skradinske torte. Sada je lokalnom portalu ustupila i kompletne recepte.

Skradinski rižoto

Sastojci: teleća ruža (but), luk, riža, sol, papar, muškatni oraščić, sir Grana Padano

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za temeljac: pijevac, junetina, govedina za juhu, korjenasto povrće: mrkva, peršin, celer, peršinov list, list kelja i zelja, Vegeta, papar, sol

Priprema: Skuhati temeljac od navedenih sastojaka na laganoj vatri. Na masnoći dinstati nasjeckani luk pa dodati teletinu narezanu na kockice. Dinstati uz podlijevanje temeljcem minimalno šest do osam sati. Posoliti. Meso će se raspasti i pretvoriti u smjesu nalik pašteti. Dodati potom rižu i podlijevati temeljcem dok ne bude kuhana. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Posuti naribanim sirom netom prije posluživanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skradinska torta

Postupak: 12 jaja - odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Posebno tući šećer (35 dag) sa žumanjcima i u to dodati liker od ruže. Naribati koricu limuna i naranče i dodati je u 45 dag mljevenih oraha. U izmiksane bjelanjke i žumanjke dodati mljevene orahe, sve promiješati kuhačom i preliti u kalup. Staviti peći na 170 stupnjeva 45 minuta. Poslije premazati marmeladom od murve ili čokoladom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo