POSTUPAK:
Od navedenih sastojaka umjesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko pola sata.
Nakon što je tijesto odstajalo podijelite ga na pola. Od jedne polovice razvaljajte podlogu za kalup, a drugu razvaljajte i pripremite za prekrivanje šljiva. Ja sam na šljive rezala pruge od tijesta širine oko 1 - 1,5 cm.
Podlogu od prhkog tijesta stavite peći na oko 200°C oko 20-30 minuta (tako da do pola bude pečena). Na polupećenu podlogu stavljate nadjev od šljiva koji se priprema tako da šljive režete na polovice ili četvrtine, dinstate ih s malo vode i u njih stavite navedene sastojke. Možete staviti i još neke vaše začine koje preferirate za ovo voće.
Na šljive odmah posložite trakice od prhkog tijesta i sve zajedno pecite još oko 45 minuta na 180°C - ovisno o vašoj pećnici možda malo duže ili malo kraće.
Nakon hlađenja posipajte šećerom u prahu.
http://www.recepti.hr/recepti/slatko/pita-od-sljiva