Pita sa šljivama

Na početku jedna napomena. Ova količina sastojaka za prhko tijesto je za malo veći pravokutni kalup za pečenje.

2.10.2012.
14:54
VOYO logo

POSTUPAK:

Od navedenih sastojaka umjesite prhko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je tijesto odstajalo podijelite ga na pola. Od jedne polovice razvaljajte podlogu za kalup, a drugu razvaljajte i pripremite za prekrivanje šljiva. Ja sam na šljive rezala pruge od tijesta širine oko 1 - 1,5 cm.

Podlogu od prhkog tijesta stavite peći na oko 200°C oko 20-30 minuta (tako da do pola bude pečena). Na polupećenu podlogu stavljate nadjev od šljiva koji se priprema tako da šljive režete na polovice ili četvrtine, dinstate ih s malo vode i u njih stavite navedene sastojke. Možete staviti i još neke vaše začine koje preferirate za ovo voće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šljive odmah posložite trakice od prhkog tijesta i sve zajedno pecite još oko 45 minuta na 180°C - ovisno o vašoj pećnici možda malo duže ili malo kraće.

Nakon hlađenja posipajte šećerom u prahu.

http://www.recepti.hr/recepti/slatko/pita-od-sljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo