Pita s kozjim sirom i blitvom: recept za pitu sa sirom i blitvom

Image

Blitva ima izuzetno hranjivo lišće, niskokalorično je, a bogato je je magnezijem, željezom i vitaminima B i C. Osim na lešo može se pripremiti i kao ukusno predjelo ili slani kolač.

25.3.2021.
11:52
VOYO logo

Sastojci za pitu sa sirom i blitvom:

Tijesto za pitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 dag brašna 10 dag maslaca ili margarina 1 žutanjak

20 dag blitve 15 dag svježeg sira 7 dag maslaca 3 jaja 2,5 dl svježeg vrhnja sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema pite sa sirom i blitvom:

Umijesite tijesto tako da pomiješate brašno, sol i margarin narezan na kockice bez grudica pa dodajte žutanjak kako bi povezali smjesu. Po potrebi možete dodati malo mlake vode ako tijesto postane presuho.

Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na minimalno 15 minuta.

Napravite nadjev tako što ćete blitvu narezati na tanke rezance i dinstajte na 5 dag maslaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjelici pomiješajte jaja i vrhnje i dodajte sol i papar, a u drugu posudu stavite usitnjeni kozji sir.

Razvaljajte tijesto, naražite 4 komada i utisnite u nauljene kalupe i pokrijte folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite pitu sa sirom i blitvom 15 minuta na 200 celzija. Tada odstranite foliju i u svaki komad dodajte blitvu, usitnjeni kozji sir i zalijte smjesom jaja i vrhnja.

Pecite još 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo