Jelo od piletine: Piletina na filipinski zanimljivo jelo od piletine

Image

Specijalitet filipinske kuhinje svidjet će se gurmanima zbog obilja začina, neizostavnog češnjaka u ukusnoj marinadi koja će mesu, ali i ribi dati mekoću i punoću.

30.4.2021.
17:09
VOYO logo

Sastojci za pripremu piletine:

6 komada piletine po osobi (krila, bataci, bijelo meso - po izboru) 1 glavica luka 3 češnja češnjaka 15 ml biljnog ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinada piletine:

120 ml vode 120 ml octa 120 ml soja umaka 1 žličica đumbira 1 žličica cimeta 1 do 2 žličice crnog papra 1 do 2 lovorova lista 1 zrno crvenog papra 1 češanj češnjaka, usitnjen 1 do 2 svježe crvene čili papričice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema jela od piletine:

Prvi korak je napraviti marinadu i u njoj pacati meso najmanje sat vremena

Meso izvadite iz marinade pa naglo zapecite s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Meso izvadite i ostavite sa strane.

U istoj tavi, na malo ulja, pirjajte usitnjeni češnjak i luk, a kada omekša, dodajte meso i ostatak marinade pa pustite neka se kuha 1 sat na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto piletine možete na isti način pripremiti i puretinu ili svinjetinu, a jelo najbolje pristaje uz kuhanu rižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo