Sastojci za pripremu piletine:
6 komada piletine po osobi (krila, bataci, bijelo meso - po izboru) 1 glavica luka 3 češnja češnjaka 15 ml biljnog ulja
Marinada piletine:
120 ml vode 120 ml octa 120 ml soja umaka 1 žličica đumbira 1 žličica cimeta 1 do 2 žličice crnog papra 1 do 2 lovorova lista 1 zrno crvenog papra 1 češanj češnjaka, usitnjen 1 do 2 svježe crvene čili papričice
Priprema jela od piletine:
Prvi korak je napraviti marinadu i u njoj pacati meso najmanje sat vremena
Meso izvadite iz marinade pa naglo zapecite s obje strane dok ne dobije zlatnu boju. Meso izvadite i ostavite sa strane.
U istoj tavi, na malo ulja, pirjajte usitnjeni češnjak i luk, a kada omekša, dodajte meso i ostatak marinade pa pustite neka se kuha 1 sat na laganoj vatri.
Umjesto piletine možete na isti način pripremiti i puretinu ili svinjetinu, a jelo najbolje pristaje uz kuhanu rižu.