Pikantni burito za vruće dane

Zaželjeli ste se drugačijeg okusa mesa? Pokušajte sami prirediti meksičko tradicionalno jelo u kojem će podjednako uživati i veliki i mali.

11.8.2010.
14:59
VOYO logo

Umijesite burito:

1 kg brašna 100 g svinjske ili biljne masti 250 ml tople vode žličicu soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekriti folijom i ostaviti u hladnjaku barem jedan sat. Od tijesta oblikovati kuglice veličine loptice za golf. Razvaljati na tanko i peći s obje strane na suhoj tavi dok malo ne porumeni.

Nadjev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

400 g mesa (pileće, pureće ili govedina) glavica do dvije luka svježa paprika, svježi peršin, celer, mrkva pelate 80 g kukuruza šećerca maslinovo ulje soja umak sol i papar 50 g parmezana ili trapista Peperoncini

Priprema: Meso narezati na kockice. Uvaljati u sojin umak, maslinovo ulje, peršin, sol i začine po želji. Ostaviti u hladnjaku minimalno jedan sat.

Dinstajte na kockice narezan luk i povrće dok ne omekšaju pa dodajte meso. Dinstajte dok meso ne omekša i zapeče se po želji pa dodajte pelate, kukuruz, papar i usitnjene papričice Peperoncini - količina po želji.

Naribajte sir i poslužite ga uz vrući pikantni nadjev i burito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo