Pečeno pile punjeno graškom i cvjetačom

Fino, hrskavo i pikantno pečenje. Pileće meso uz dodatak slanine i graška zadovoljit će svakog gurmana. Poslužite uz pečeni krumpir i pirjano povrće, te čašu crnog vina.

27.8.2010.
12:39
VOYO logo

Sastojci: 1 pile 200 g slanine 200 g suhog graška 100 g cvjetače 2 kriške kruha bez korice 2 žlice maslaca 2 jaja svježi peršin mlijeko sol i papar

Priprema: Pile oprati i posušiti, a za to vrijeme grašak skuhati na laganoj vatri, procijediti i ispasirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvjetaču kratko prokuhati i ocijediti, slaninu narezati na tanke ploškice. Kruh natopiti u mlijeko pa dobro iscijediti.

Maslac pjenasto umutiti, dodati ocijeđen kruh, propasirani grašak, razmućena žumanca, cvjetaču, pa dobro izmiješati i po ukusu dodati soli i papra. Na kraju umiješati usitnjen peršin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, pažljivo ga sjediniti sa smjesom od graška.

Pile posoliti, pažljivo puniti pripremljenim nadjevom, a izvana obložiti slaninom. Otvor pričvrstiti čačkalicom, a slaninu uvezati koncem.

Ovako napunjeno pile staviti u pleh sa zagrijanim maslacem, preliti vrelim uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C.

Gotovo staviti na topli tanjur, ukloniti čačkalice i poslužiti s pirjanim povrćem, pečenim krumpirom i salatom. Po potrebi, radi lakšeg rezanja, možete maknuti slaninu i poslužiti je uz piletinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo