Pečeni pačji baci u umaku od crnog vina

Pečene pačje batake u umaku od crnog vina vrlo je lako pripremiti, a za ovaj recept potrebno je minimalno namirnica.

16.9.2011.
14:13
VOYO logo

Priprema: Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Pačje batake posložite u tepsiju na već pripremljeni sloj grančica ružmarina i na listiće nasjeckanih češnjeva češnjaka, pa sve pospite sa solju i mješavinom pet začina. Pustite da se peče sat vremena.

Mješavinu crnog vina i želea od dunje (ili crvenog ribiza) pustite da se 'krčka' na vatri neprestano miješajući pet minuta. Kada se patka bude pekla sat vremena, iz tepsije žlicom uklonite svu masnoću i spremite je u posudu negdje sa strane (sačuvajte je za pečeni krumpir).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patku prelijte mješavinom crnog vina i želea te vratite u pećnicu na još deset do 15 minuta. Ako umjesto pačjih bataka želite spremiti janjetinu, pola buta ili ramena janjetine pecite po istom postupku i po istim vremenskim odrednicama.

Napomena: Ovaj obrok zadovoljit će apetit četiri osobe, a sadrži: 473 kalorija, 48 grama proteina, sedam grama karbohidrata, 20 grama masti, šest grama zasićenih masti, jedan gram vlakana, tri grama šećera te 0.51 grama soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo