Pečene šljive s orasima

Jednostavna i ukusna, cijenjena još od doba Rimljana, šljiva je našla mjesto u kuhinjama svijeta. Dodaje se mesnim jelima, kolačima i sokovima.

8.3.2011.
15:38
VOYO logo

Recept je vrlo jednostavan i brz, a okus ovog deserta oduševit će i one zahtjevnije uživaoce hrane.

Sve što vam treba su šljive, orasi i šećer.

Kilogram šljiva očistiti od koštica, pa u svaki plod staviti očišćen orah.

Poslagati šljive u pleh za pečenje i prekriti šećerom, (200 gr šećera na svaki kilogram šljiva) i peći oko 10 minuta na visokoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečene šljive ukrasite mljevenim orasima. Možete ih poslužiti vruće uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte: arti-201009030091006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I BRZO /

Nešto drugačije: Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama će vas oduševiti