Pečena patka punjena paprikama

Priprema patke zahtjeva malo strpljenja. U talijanskoj verziji recepta anatra tj. patka se seli iz pećnicu, pa se opet vraća u nju.

23.3.2012.
12:38
VOYO logo

Upute:

Ugrijte pećnicu na 220 stupnja Celzijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavi (najbolje na takvoj koju možete koristiti i kao kalup za pečenje u pećnici jer u tom slučaju nećete morati prebacivati sadržaj) istopite 25 g maslaca, dodajte češnjak i pirjajte na laganoj vatri pet minuta. Dodajte mrkvu, celer, peršin i majčinu dušicu.

Po koži patke utrljajte sol i papar, a u unutrašnjost ugurajte papriku, ostatak maslaca i malo soli. Zatvorite posebnim konopcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kalup za pečenje prebacite povrće i maslac. Stavite i patku. Prekrijte folijom i pecite 15 minuta.

Izvadite patku (vratite je u veliku tavu gdje se pirjalo povrće), a u pećnici smanjite temperaturu na 190 stupnja C.

Po patki prelijte vino i pecite na umjerenoj vatri dok vino ne ispari. Dodajte sok od pečenja i pustite da prokuha.

Zatim sve opet prebacite u kalup za pečenje i pecite 45 minuta. Povremeno prelijevajte juhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite kalup i prelijte umak od pečenja u zdjelu.

U kalup ubacite 1,5 decilitra vruće vode i pustite par minuta u pećnici. Pecite 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite i razrežite patku. Poslužite uz umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo