Uoči Božića na internetu se vrtoglavo poveća broj pretraga o božićnim kolačima. Iznenadite svoje goste raskošnom tortom i pokažite da ste kreativna domaćica. Ovaj desert neće vam uzeti mnogo vremena, a bit će odlično osvježenje u moru suhih kolačića.
Domišljata kuharica osmislila je Nutella tortu koja je gotova za pola sata i potrebna su vam samo dva sastojka, piše Daily Mail.Andrea Soranidis na svojemu je blogu "The Petite Cook" podijelila čaroban recept, koji je zaludio internet.
Jaja i Nutella
"Ova torta gotova je za 30 minuta, lako ju je napraviti i ne sadržava gluten", opisala je Andrea svoju inovaciju. Sve što trebate je pet jaja i 250 grama Nutelle, no možete kao i Andrea napraviti vlastitu "Nutellu".
Ona samo pomiješa lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo uljei i svježe mlijeko. Za početak recepta, potrebno je zagrijati pećnicu na 175°C . Zatim mikserom zamutite jaja dok se ne stvori prozračna i lagana smjesa.
Pecite 20-ak minuta
Nakon što zamutite jaja, Nutellu otopite u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi. Kada se Nutella otopi, dodajte smjesu od jaja trećinu po trećinu te je umiješajte žlicom, a ne mikserom. Smjesu ulijte u kalup za tortu i pecite u pećnici između 20 i 25 minuta.
Ako volite da vam torta bude mekša i u kremasta u sredini, pecite je 22 minute. Na kraju je možete posuti šećerom u prahu i vaš je jedinstven božićni desert spreman za posluživanje.