Ovo klasično jelo može se poslužiti kao predjelo ili glavno jelo, a predstavlja nutritivno bogat obrok. Mnogi ljudi je često pripremaju za ručak.
Ovaj klasični recept za bijelu juhu pruža jednostavno i ukusno jelo koje će sigurno zadovoljiti svačije ukuse.
Recept za juhu za vruće dane
Ako volite tradicionalnu kuhinju, ovo je recept koji vrijedi isprobati, a upravo tako su nam je pripremale naše bake.
Sastojci:
- litra i pol vode
- 600 g pilećeg mesa
- 2 srednje mrkve
- 100 g celera
- 3 srednja krumpira ili 6 mladih krumpirića
- Malo korijena peršina i pastrnjaka
- 2 žličice soli
- Papar po ukusu
- 2 lista lovora
- Oko 2 žličice biljnog začina
- 2 žumanjka
- Oko 2 dl kiselog vrhnja
Priprema:
U veći lonac uliti vodu i zagrijati na najvišoj temperaturi. Pileće meso dobro oprati i staviti u lonac s vodom da se kuha. Dodati očišćeno povrće i korijenje peršina i pastrnjaka. Kada se meso počne odvajati od kostiju, sklonite s vatre i procijedite tekućinu.
Prohladite meso i povrće, zatim odvojite meso od kostiju i isjeckajte ga na sitne komadiće. Procijeđenu tekućinu vratite u lonac i dodajte povrće i meso. Kuhajte na srednjoj temperaturi te na kraju začinite juhu.
Umutite žumanjake i kiselo vrhnje pa polako ulijte u juhu uz stalno miješanje. Po želji, u juhu možete dodati limun ili ocat za više kiselosti, kao i svjež peršinov list za dodatnu aromu, piše Espreso.
POGLEDAJTE VIDEO: Iako je ovim školarcima bolonjez broj jedan, sve ih više voli muffine od špinata