Comida Basura organizira besplatne večere u dvorištima madridskih zgrada. Tijekom dana članovi pažljivo selektiraju i čiste hranu koja je još uvijek dobra za kuhanje, a zatim onima koji su zapali u ozbiljne novčane poteškoće nude besplatne večere.
Istovremeno apeliraju na sve građane da ne bacaju hranu.
Zanimljivi su i podaci objavljeni u japanskom listu Mainichi Daily News: 'Istraživanje koje je provelo jedno ministarstvo otkrilo je da domaćinstva bacaju u prosjeku 7,7 posto hrane, a trgovine prehrambenim proizvodima 1,1 posto te da restorani bacaju 5,1 posto sirovih namirnica.
Međutim, nakon raskošnih zabava na kojima je hrana bila servirana u stilu švedskog stola bacilo se 15,7 posto hrane, a gotovo 24 posto hrane pripremljene za svadbene večere ostalo je netaknuto ili je bačeno u smeće. Samo proizvođači hrane kažu da kod njih gotovo ništa od hrane ne završi u smeću.'