Drobljenac ili crumble (negdje i cobbler) vrlo je sličan piti i mnogim drugim desertima koji uključuju voće i neku vrstu biskvita. No, ono što je kod drobljenca specifično je to što je nekako jednostavniji za pripremu i na njega odlično paše kugla hladnog sladoleda. Senzacija toplo-hladno iznenadit će vaše nepce na pozitivan način ;)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g šumskog voća (ili količina po želji)
- 3 žlice šećera (opcionalno)
- 1 žlica škrobnog brašna
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica cimeta
Za drobljenac
- 200 g poluoštrog brašna (ili zobene pahuljice)
- 150 g smeđeg šećera
- 125 g maslaca
- 3/4 žličice soli
- sladoled za serviranje
Priprema:
- Za početak zagrijte pećnicu zagrijte na 200 °C. Voće operite, dodajte mu šećer i škrobno brašno te sve dobro promiješajte.
- Voće rasporedite po dnu vatrostalne posude. Pomiješajte brašno, šećer, maslac i sol da dobijete posip. Rukama ga izmrvite i rasporedite po voću.
- Pecite u pećnici oko 20 minuta do pola sata, a poslužite ga još toplog s kuglom sladoleda na vrhu. Njam! :)
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa