Neodoljivi zapečeni rižoto s bukovačama i sirom

Image

Nevjerojatno ali moguće. Jednostavna riža može dobiti sasvim novo ruho, puno bogatog okusa.

26.4.2021.
12:25
VOYO logo

Sastojci za zapečeni rižoto:

30 dag bukovača 20 dag riže glavica luka češanj češnjaka maslac list peršina sol i papar ribani sir 1 dcl bijelog vina ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema zapečenog rižota:

Očistite i usitnite luk pa ga popržite na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte rižu i 2 prsta vode te ju pirjajte dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj posudi na maslacu kratko prepržite usitnjeni češnja, dodajte gljive i vino pa ih pirjajte sve dok ne postanu mekane (cca 15 minuta). U gljive dodajte rižu, sitno nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite.

Sve zajedno izmiješajte i stavite u maslacem namazanu vatrostalnu posudu. Pospite ribanim sirom i pecite oko 10 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo