Našli smo najbolji recept za ajvar kojeg možete napraviti doma i u najmanjoj kuhinji

Image
Foto: Thinkstock, gojak

Svi se slažemo, domaći ajvar je najbolji, a pogotovo kada recept dolazi iz pera iskusnih domaćica

19.9.2016.
10:22
Thinkstock, gojak
VOYO logo

Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara, a može biti samo od paprika ili s dodatkom patliđana. Mi smo doznali recept za najbolji ajvar ikad i možemo potvrditi da je odličan. Iskušajte se u pripremi i nećete požaliti.

Sastojci:

  • 7 kg rog paprike
  • 3 kg patliđana
  • 1 l octa
  • 2 l vode
  • 2 glavice češnjaka
  • malo ljutih feferona
  • 2-3 žlice soli i šećera

Priprema:

  1. Papriku prokuhajte u octu 2-3 minute, a patliđane 5-6 minuta. Papriku i patliđane sameljite prve, a zatim i češnjak te feferone.
  2. Sve dinstajte na 8 dcl ulja na laganoj vatri oko sat i pol. Ajvar staviti u tople staklenke te ih smjestiti u toplu (ne vruću) pećnicu.
  3. U svaku staklenku na ajvar staviti po jednu žlicu ulja da se napravi korica i da ajvar ne dobije zrak. Staklenke zatvorite tek sljedeći dan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
JARAK
NE PROPUSTI!
VOYO logo
Još iz rubrike