Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara, a može biti samo od paprika ili s dodatkom patliđana. Mi smo doznali recept za najbolji ajvar ikad i možemo potvrditi da je odličan. Iskušajte se u pripremi i nećete požaliti.
Sastojci:
- 7 kg rog paprike
- 3 kg patliđana
- 1 l octa
- 2 l vode
- 2 glavice češnjaka
- malo ljutih feferona
- 2-3 žlice soli i šećera
Priprema:
- Papriku prokuhajte u octu 2-3 minute, a patliđane 5-6 minuta. Papriku i patliđane sameljite prve, a zatim i češnjak te feferone.
- Sve dinstajte na 8 dcl ulja na laganoj vatri oko sat i pol. Ajvar staviti u tople staklenke te ih smjestiti u toplu (ne vruću) pećnicu.
- U svaku staklenku na ajvar staviti po jednu žlicu ulja da se napravi korica i da ajvar ne dobije zrak. Staklenke zatvorite tek sljedeći dan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa