Virgin Pina Colada
2 dl soka od ananasa kuglica sladoleda od kokosa usitnjeni led
Sve dobro promućkati i poslužiti u visokoj čaši.
Current Fizz
električni mikser duguljasta čaša za piće 2 žlice ribiza 1 cl soka od crnog ribiza 2 cl svježeg limunova soka 10 cl mineralne vode
Sve sastojke, osim mineralne vode, usitnite u električnom mikseru, s pet, šest kocki leda, i ulijte u duguljastu čašu. Dodajte mineralnu vodu te ukrasite kriškom limuna i svježim ribizom.
Sailor Moon
shaker duguljasta čaša za piće 2 cl soka od grejpa 4 cl soka od ananasa 4 cl soka od marakuje 2 cl kašastog soka od jagoda 6 cl juicea od naranče
Sve sastojke protresite u shakeru, s pet, šest kocki leda, te procijedite u duguljastu čašu za piće s tri kocke leda. Ukrasite kriškom dinje, trešnjom i listom metvice.
Pimm's Cup
Ovo piće svatko priprema na svoj način, a mi vam predstavljamo jedan od najboljih recepata do sada.
4,5 cl najboljeg Pimma 12 ili 15 cl, po želji, Spritea, uz dodatak sode kako bi se izgubio slatkasti okus kriška limuna kolutić krastavca led
Idealno bi bilo sve sastojke izmiješati nekoliko sati prije nego ih ulijete u visoku čašu zajedno s ledom. Po želji, možete dodati i neko voće, jagode ili komadiće jabuke.
Summer Breeze
6 cl burbona Maker’s Mark malo Cointreaua 6 dl soka đumbira kriška naranče
Dobro promućkati burbon i Cointreau u shakeru punom leda. Uliti u visoku čašu i dodati đumbirov sok. Ukrasiti kriškom naranče.
Strawberry Daiquiri
Nevjerojatno osvježavajući koktel.
0,15 cl likera od jagode 0,3 cl bijelog ruma 0,3 cl soka od limete 1 žlica šećera u prahu 0,3 cl soka od svježih jagoda (pripremite u sjeckalici ili mikseru)
Izgnječite jagode, listiće mente i dodajte limunov sok i šećer. Ulijte u shaker, dodajte tekilu i led te snažno promućkajte. Ukrasite jagodom.
Blue Hawaiian
0,3 cl bijelog ruma 0,6 cl soka od ananasa 0,3 cl likera Blue Curacao 0,3 cl likera od kokosa
Sve sastojke dodajte u shaker, lagano protresite pa dodajte kockice leda i dobro protresite. Ulijte u visoku čašu i ukrasite kriškom voća po izboru.
Prethodni članci:
arti-201004130502006 arti-200908240270006