Sastojci za pripremu telećih kotleta:
4 teleća kotleta 1 glavica kelja 3 krumpira 4 žlice maslinovog ulja sol i papar 1 limun 1 žlica peršina
Marinada telećih kotleta: 2 žlice maslinovog ulja 10 češnjeva češnjaka 2 žlice vinskog octa 2 žlice sjeckanog peršina 1 žlica limunovog soka
Umak za teleće kotlete: (u prodinstanu marinadu dodati) 0,5 dl vode 0,5 dl bijelog vina 1 žlica limunovog soka
Priprema telećih kotleta:
Kotlete operite, osušite, posolite, popaprite i ostavite u marinadi.
U međuvremenu izrežite krumpir na krupnije kocke pa stavite u slanu vodu koja je počela ključati, i pustite neka se kuhaju. Očistiti, operite i narežite kelj. Ubacite u vodu s krumpirima pa neka se kuhaju zajedno.
Na maslinovom ulju propržiti kotlete, čim dobiju lijepu svijetlosmeđu boju, dodajte marinadu, miješajte par minuta dok češnjak pusti svoj miris, zalijte bijelim vinom, vodom i na laganoj vatri pustite neka poklopljeno pirja.
Pred kraj, nakon što je tekućina gotovo isparila, dodajte limunov sok. Izmiješajte i pustite neka još malo prokuha.
Skuhani kelj s krumpirima procijedite i vratite na ugrijano maslinovo ulje miješajući par minuta. Začinite ako je potrebno.