Priprema telećih kotleta: Marinirani teleći kotleti s keljom

Image

Marinirani kotleti poprženi na maslinovom ulju uz dodatak krumpira ukusan su zalogaj kako za obiteljski ručak tako i za goste za vašim stolom.

22.4.2021.
11:48
VOYO logo

Sastojci za pripremu telećih kotleta:

4 teleća kotleta 1 glavica kelja 3 krumpira 4 žlice maslinovog ulja sol i papar 1 limun 1 žlica peršina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinada telećih kotleta: 2 žlice maslinovog ulja 10 češnjeva češnjaka 2 žlice vinskog octa 2 žlice sjeckanog peršina 1 žlica limunovog soka

Umak za teleće kotlete: (u prodinstanu marinadu dodati) 0,5 dl vode 0,5 dl bijelog vina 1 žlica limunovog soka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema telećih kotleta:

Kotlete operite, osušite, posolite, popaprite i ostavite u marinadi.

U međuvremenu izrežite krumpir na krupnije kocke pa stavite u slanu vodu koja je počela ključati, i pustite neka se kuhaju. Očistiti, operite i narežite kelj. Ubacite u vodu s krumpirima pa neka se kuhaju zajedno.

Na maslinovom ulju propržiti kotlete, čim dobiju lijepu svijetlosmeđu boju, dodajte marinadu, miješajte par minuta dok češnjak pusti svoj miris, zalijte bijelim vinom, vodom i na laganoj vatri pustite neka poklopljeno pirja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj, nakon što je tekućina gotovo isparila, dodajte limunov sok. Izmiješajte i pustite neka još malo prokuha.

Skuhani kelj s krumpirima procijedite i vratite na ugrijano maslinovo ulje miješajući par minuta. Začinite ako je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo