Lignje sa žara po domaći

Ukusan i brz ručak ili večera zadovoljit će svako nepce u ljetne vruće dane. Jednostavna priprema temelji se na zadržavanju izvornog okusa lignje uz vrlo malo dodataka.

18.8.2011.
16:40
VOYO logo

Lignje očistiti, oprati, posušiti krpom i posoliti.

Žicu roštilja dobro ugrijati, ali bez plamena i dobro premazati suncokretovim uljem. U šalicu pomiješati maslinovo i suncokretovo ulje za premazivanje lignji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lignje staviti na vrelu žicu, peći 10 do 15 minuta, okrenuti i ponovo peći 10 do 15 minuta. Dok se peku, premazati ih nekoliko puta mješavinom ulja.

Pečene lignje preliti maslinovim uljem u koje smo dodali usitnjeni češnjak i svježi peršin. Poslužiti uz kuhanu blitvu i krumpir, limun te salatu po želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo