S PUDINGOM I KEKSIMA /

Tražite jednostavan i brz recept za božićni kolač? Probajte lažnu mađaricu

Image
Foto: Pexels

U pripremanju lažne mađarice mogu sudjelovati svi članovi obitelji - toliko je jednostavna

1.12.2024.
5:35
Pexels
VOYO logo

Jedan od najjednostavnijih recepata za kolač definitivno je lažna mađarica. Bilo da ju radite s pudingom ili vrhnjem, s mliječnom ili crnom čokoladom, lažna mađarica kolač je koji se radi s čim god da imate kod kuće. Upravo takav je i ovaj recept. Možete mijenjati sastojke, prilagođavati ga po svojoj želji, ali u suštini ostaje isti. Treba vam krema za mađaricu, neka vrsta keksa koja će glumiti slojeve mađarice i na posljetku čokoladni ganache.

Lažna mađarica s pudingom i keksima

U ovom receptu koristit ćemo puding od čokolade za kremu, petit kekse (ili neke slične kekse) za kore i čokoladu za kuhanje i maslac za glazuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OMILJENI DESERT /

Imate gotove kore i fali vam samo krema? Donosimo tri recepta za popularnu mađaricu

Image
OMILJENI DESERT /

Imate gotove kore i fali vam samo krema? Donosimo tri recepta za popularnu mađaricu

Lažna mađarica sastojci:

  • 1 pakiranje Petit Beurre keksa (ili sličnih keksa)
  • 2 pakiranja čokoladnog pudinga
  • 500 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 50 g maslaca
Image
Foto: Pexels

Lažna mađarica priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. U loncu pomiješajte pudinge s malo mlijeka (oko 100 ml) i šećerom. 
  2. Preostalo mlijeko stavite na vatru i kad zakuha, ulijte smjesu pudinga i šećera, stalno miješajući dok se ne zgusne. Ostavite puding da se ohladi.
  3. Na dno plitkog pravokutnog pladnja stavite prvu sloj keksa. Možete ih poprskati malo mlijeka ili soka od voća ako želite da budu mekši.
  4. Kada se puding ohladi, u njega dodajte omekšali maslac i dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku kremu.
  5. Na kekse stavite pola kreme, poravnajte. Preko nje stavite drugi sloj keksa, a zatim preostalu kremu. Na kraju poravnajte površinu.
  6. Na pari otopite čokoladu s malo maslaca i prelijte kolač. Ostavite da se ohladi i stvrdne.
  7. Kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći da se sve dobro stisne i poveže. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo