Lazanje s mesom

Lazanje su jedno od najpopularnijih jela s tjesteninom, a osim osnovnih sastojaka - bešamela, mljevenog mesa i tjestenine - podložno je i raznim varijacijama.

1.12.2011.
18:23
VOYO logo

Priprema

U prikladnoj posudi na vruće ulje dodati nasjeckani crveni luk i češnjak. Pržiti sve dok luk ne dobije zlatnu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodati mljeveno meso, koncentrat od rajčice, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dcl vode – dobro izmješati. Kad prokuha smanjiti temperaturu štednjaka. Umak pirjati 50-ak minuta povremeno mješajući (po potrebi dodavati vodu).

Kad je umak gotov slagati lazanje. Na dnu posude staviti umaka tek toliko da prekrije dno, a zatim prekriti sa 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodati tijesto za lazanje. Tako još dva puta. Na vrh staviti još malo umaka i dodati bešamel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako složene lazanje peći 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.

tjedni-menu.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo