Lazanje od lososa, tikvica i poriluka

Napravite lazanje u kojima nema mesa, sira ni tijesta. Naizgled nemoguće, ali itekako jednostavno i ukusno. Uživajte u okusu ribe i povrća, uz dodatak začina i finog bijelog vina.

7.7.2010.
16:46
VOYO logo

Priprema:

Na ribu nakapajte limunov sok, posolite i stavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operite tikvice, očistite i narežite na tanke kriške pa ih na 2 žlice ulja popržite 3 minute s obje strane, posložite i stavite na kuhinjski papir.

Poriluk očistite, narežite na tanke kolutiće i dobro operite. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Poriluk i češnjak popržite na ulju u kojem ste pržili tikvice, a čim omekšaju dodajte preostalo ulje, rajčice, posolite, popaprite i pospite kimom. Maknite sa štednjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U loncu zakuhajte vino sve dok se količina ne prepolovi. Ulijte vrhnje i ponovno prokuhajte. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme polovicu tikvica posložite u vatrostalnu posudu.

Dodajte pola umaka od rajčica, prekrijte ribljim filetima, zatim opet umak od rajčica, red tikvica pa sve zalijte umakom od vina. Pecite na srednjoj rešetki na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo