Lazanje od lososa, tikvica i poriluka

Napravite lazanje u kojima nema mesa, sira ni tijesta. Naizgled nemoguće, ali itekako jednostavno i ukusno. Uživajte u okusu ribe i povrća, uz dodatak začina i finog bijelog vina.

7.7.2010.
16:46
VOYO logo

Priprema:

Na ribu nakapajte limunov sok, posolite i stavite sa strane.

Operite tikvice, očistite i narežite na tanke kriške pa ih na 2 žlice ulja popržite 3 minute s obje strane, posložite i stavite na kuhinjski papir.

Poriluk očistite, narežite na tanke kolutiće i dobro operite. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Poriluk i češnjak popržite na ulju u kojem ste pržili tikvice, a čim omekšaju dodajte preostalo ulje, rajčice, posolite, popaprite i pospite kimom. Maknite sa štednjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U loncu zakuhajte vino sve dok se količina ne prepolovi. Ulijte vrhnje i ponovno prokuhajte. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme polovicu tikvica posložite u vatrostalnu posudu.

Dodajte pola umaka od rajčica, prekrijte ribljim filetima, zatim opet umak od rajčica, red tikvica pa sve zalijte umakom od vina. Pecite na srednjoj rešetki na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BNP
GLEDAJ 24 SATA PRIJE
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I BRZO /

Nešto drugačije: Pečena marinirana piletina sa zobenim tortiljama će vas oduševiti