Dosta je slična pudingu i vrlo je jednostavna, ali izgleda tako posebno i luksuzno. Ovaj desert će oduševiti sve koji ga probaju. ;)
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 žlica želatine u prahu
- 2 žlice vode
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- posudice za panna cottu
Za preljev
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- 150 g šumskog voća
- 50 g škrobnog brašna
Priprema:
- Posudice/kalupe lagano nauljite pa papirnatom maramicom uklonite višak ulja. U maloj posudi rastopite želatinu u vodi te pustite da stoji oko 5 minuta.
- U dublji lonac stavite vrhnje i mlijeko te ih miješajući zagrijavajte na laganoj vatri (mlijeko ne smije zakipjeti). Nakon jedne minute dodajte šećer te miješajte dok se sav ne otopi.
- Lonac sklonite s vatre i u smjesu umiješajte želatinu, vaniliju i sol. Kremu raspodijelite u posudice i stavite da se hladi u hladnjaku barem 3-4 sata.
- Za preljev prokuhajte na vatri voće, vodu i šećer dok se potonji ne otopi te tu smjesu propasirajte kroz cjedilo da se riješite koštica. Preljev vratite na vatru te mu dodajte škrobno brašno (pazite da nema grudica). Ohladite ga i prelijte preko ohlađene panna cotte koju ste izvadili iz posudica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa