Mladi profesionalni kuhar otkrio je svoj trik za savršeno kremast pire krumpir i zapalio društvene mreže. Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, podijelio je svoj recept za ukusan pire, a sve što je potrebno da ovaj prilog bude mekan kao duša jest - malo mlijeka. No, kuhar je mlijeko zagrijao, prije nego što ga je stavio u krumpir.
NEOBIČAN TRIK ZA JAJE NA OKO ODUŠEVIO MILIJUNE: Promijenite samo jednu stvar i dobit ćete sasvim novo jelo
Na TikToku je ovaj 19-godišnjak objavio video u kojemu je detaljno objasnio svoju metodu pripreme. Snimka je za kratko vrijeme prikupila više od 100.000 pregleda, prenosi Daily Mail.
Sastojci:
- 500 grama krumpira
- 100 grama maslaca
- 100 mililitra mlijeka
- morska sol
Priprema:
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte još soli.