Nema goreg nego vidjeti kako krumpir koji ste kupili prije nekoliko dana pozeleni i počne nicati. Srećom, jedan kuhinjski stručnjak otkrio je kako ih pravilno skladištiti i te da bi na taj način mogli trajati do 10 tjedana.
Dijeleći svoje savjete, Mike iz Kitchen Tips Online započeo je s popisom stvari koje treba i ne treba raditi.
Krumpiri u hladnjaku
Objasnio je kako čuvanje krumpira u hladnjaku nije tako dobro kao što neki ljudi pretpostavljaju.
“Svi smo već čuli, možda vam je baka rekla, da stavite krumpire u hladnjak. Pa, to zapravo nije dobra ideja jer krumpir ne voli niske temperature", rekao je. Krumpir preferira temperaturu između četiri i 10 Celzijevih stupnjeva, a krumpir također voli vlagu.
Problem svjetlosti
Mike je upozorio da svjetlost također može dovesti do toga da vaši krumpiri postanu zeleni, što je zapravo otrovno. Umjesto toga, Mike je rekao da svoje krumpire čuvate na hladnom i suhom mjestu, poput podruma.
Objasnio je: "Kada sam živio u Ohiju, svoje sam krumpire stavljao u podrum, u kantu i rutinski bi trajali osam do deset tjedana."
Posuda za pečenje
Ali ako nemate podrum, Mike je otkrio da možete učiniti nešto drugo.
Objasnio je: "Ono što radim je to da koristim posudu za pečenje. Stavim neoprane krumpire, nemojte ih prati i ne dirajte koru, i ravnomjerno ih rasporedim po posudi, koju onda stavim u ladicu u svojoj kuhinji", piše TheSun.