Kolač sa sirom, čokoladom i aronijom

Ovaj desert sa čokoladom i mascarponeom preliven likerom i džemom aronije zavest će vas svojom tamnom, markantnom pojavom i laganim trpkim okusom.

20.9.2013.
15:08
VOYO logo

Priprema:

Papirom za pečenje obložite tepsiju te ga dodatno nauljite. Kekse sameljite, dodajte otopljeni maslac i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Dodajte dvije do tri žlice vode i protresite. Smjesu stavite u tepsiju i utisnite tako da dobijete podlogu. Stavite u hladnjak na sat vremena kako bi se podloga učvrstila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krema:

Čokoladu natrgajte na kockice i dodajte 100 mililitara slatkog vrhnja. Stavite u posudu i lagano otopite na pari.

U drugoj posudi sir i 100 mililitara slatkog vrhnja miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Potom umiješajte jaje po jaje, šećer pomiješan s kakaom i na kraju smjesu čokolade i 100 grama džema od aronije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremu nanesite na podlogu od keksa i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 40 minuta. Potom pećnicu isključite, a kolač ostavite još oko sat vremena. Nakon toga kolač stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Umak:

150 grama džema od aronije zagrijte, dodajte liker i vode po potrebi da dobijete željenu gustoću umaka.

Ukrašavanje:

Šlag pripremite tako da sadržaj vrećice stavite u hladnu vodu i miješajte mikserom do željene gustoće.

Kolač servirajte ukrašen šlagom i umakom od aronije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Coolinarka.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo