Kolač od mandarina

Hoćete li koristiti svježe mandarine ili one iz kompota ostavljamo vama na odluku.

9.11.2012.
11:40
VOYO logo

Upute za pripremu:

Mikserom miješajte brašno i prašak za pecivo, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, jaja i maslac koji ste prvo miksali samog u posebnoj zdjeli.

Na brašnom posutu radnu površinu stavite tijesto pa ga doradite rukama. Ukoliko je tijesto ljepljivo stavite ga 30 minuta u hladnjak.

Namastite kalup za torte pa utisnite 2/3 tijesta. od preostalog tijesta oblikujte valjak kojim ćete obložiti rub kalupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnja Celzijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim krenite na izradu kreme. Prema uputama na omotu skuhajte puding. Ostavite da se ohladi pa dodajte kiselo vrhnje.

Preko tijesta premažite kremu i posložite mandarine. Vratite u pećnicu na 180 stupnja Celzijeva. Neka se peče 60 minuta.

Kad je gotovo izvadite iz kalupa i ostavite neka se hladi.

Na koncu prelijte preljevom pripremljenog sa šećerom i sokom mandarina (može i voda). Neka se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
JEDNOSTAVNO I LAKO /

Recept poznatog kuhara za brzinske domaće kroasane s malom tajnom