Sastojci:
12 marelica 350 g svježeg krem sira 120 g svježeg tosta 2 jaja 12 kocki šećera 30 g rastopljenog maslaca 30 g šećera 1 vrećica vanilin šećera 1 limun krušne mrvice (po potrebi)
za preljev: 100 g maslaca 120 g krušnih mrvica šećer sjeckani pistacio
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-10-10.asx
Za početak u sjekač stavimo natrgane kriške tosta, dodamo naribanu koricu limuna, vanilin šećer, šećer, jaja, svježi krem sir, ulijemo rastopljeni maslac, malo posolimo i izradimo jednoličnu smjesu.
Zatim dodamo polovicu krušnih mrvica i miješamo dok ne dobijemo tijesto koje možemo oblikovati, te odložimo na stranu. Oprane i očišćene marelice zarežemo do pola i izvadimo im koštice.
U odkoštene marelice stavimo po kocku šećera, zatvorimo ih, te i njih stavimo na stranu. Potom navlažimo dlanove i tijesto oblikujemo oko marelica, tako da dobijemo okruglice. Dobivene okruglice stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom, a kada voda ponovo zavri, kuhamo ih 10-ak minuta.
Po prilici pet minuta prije kraja kuhanja okruglica, u zagrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo preostale krušne mrvice, kratko ih pržimo, te maknemo s vatre. Kuhane knedle ocijedimo, stavimo na tanjure, zarežemo ih nožem do pola, prelijemo prženim krušnim mrvicama, posipamo šećerom i sjeckanim pistacijom, te poslužimo, savjetuje Crochef.