Nitko ne voli bacati hranu, ali dok to pokušavamo izbjeći, ponekad se hrana pokvari. Na nekoj hrani piše "najbolje upotrijebiti do", što nam može pomoći u donošenju odluke trebamo li je jesti ili ne. To nije slučaj za svaku hranu pa evo jednostavnog vodiča o tome kako možete znati je li se hrana pokvarila.
Miris
Svaki neugodan miris jasan je pokazatelj da hranu ne treba konzumirati. Vjerujte svom njuhu kada osjetite miris hrane poput mlijeka ili šunke.
Riba
Svježa riba će imati sjajne oči, a škrge bi trebale imati jarko crvenu boju i ne bi trebale biti suhe. Znakovi promjene boje i jak miris upućuju na to da je riba pokvarena.
Piletina
Piletina treba biti ružičasta, a ne siva. Ponekad može čak i fino mirisati, ali promjena boje je jasan znak da se ne smije jesti.
Riža
Obično kuhana riža može trajati do pet do šest dana u hladnjaku. Ako ostane duže može početi rasti bakterija Bacillus cereus, piše Stars Insider.
5. Riža - Proces zamrzavanja utjecat će na njenu konzistenciju, pa će postati kašasta. Takva riža je sigurna za jelo, no neće imati dobar okus.
POGLEDAJTE VIDEO: Ovdje možete za 20 centi popiti čaj, a skuša na ribarnici košta jedan euro