problematične namirnice /

Kako znati je li hrana sigurna za jelo? Ovi znakovi sugeriraju da se pokvarila

Image
Foto: Shutterstock

Ako sumnjate da vam se hrana pokvarila, provjerite prema ovim kriterijima prije nego što je bacite

6.6.2024.
6:41
Shutterstock
VOYO logo

Nitko ne voli bacati hranu, ali dok to pokušavamo izbjeći, ponekad se hrana pokvari. Na nekoj hrani piše "najbolje upotrijebiti do", što nam može pomoći u donošenju odluke trebamo li je jesti ili ne. To nije slučaj za svaku hranu pa evo jednostavnog vodiča o tome kako možete znati je li se hrana pokvarila.

Miris

Svaki neugodan miris jasan je pokazatelj da hranu ne treba konzumirati. Vjerujte svom njuhu kada osjetite miris hrane poput mlijeka ili šunke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock
Image
JESTE LI ZNALI? /

Prava istina o roku trajanja hrane: 'Prije nego što je bacite, provjerite ovo'

Image
JESTE LI ZNALI? /

Prava istina o roku trajanja hrane: 'Prije nego što je bacite, provjerite ovo'

Riba

Svježa riba će imati sjajne oči, a škrge bi trebale imati jarko crvenu boju i ne bi trebale biti suhe. Znakovi promjene boje i jak miris upućuju na to da je riba pokvarena.

Image
Foto: Shutterstock

Piletina

Piletina treba biti ružičasta, a ne siva. Ponekad može čak i fino mirisati, ali promjena boje je jasan znak da se ne smije jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Riža

Obično kuhana riža može trajati do pet do šest dana u hladnjaku. Ako ostane duže može početi rasti bakterija Bacillus cereus, piše Stars Insider.

Image
Foto: Shutterstock

5. Riža - Proces zamrzavanja utjecat će na njenu konzistenciju, pa će postati kašasta. Takva riža je sigurna za jelo, no neće imati dobar okus.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovdje možete za 20 centi popiti čaj, a skuša na ribarnici košta jedan euro

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo