Juha od rajčice s dodatkom bosiljka: Recept za pripremu juhe od rajčice

Image

Rajčica je odavno poznata da krijepi tijelo kako u ljetnim tako i u zimskim danima. Probajte novi okus juhe od rajčice uz dodatak vrhnja i neodoljivog bosiljka.

22.3.2021.
13:52
VOYO logo

Postupak za pripremu juhe od rajčice:

Zagrijte pećnicu na 200 celzija te narežite rajčice na kolutiće i poslažite ih na pladanj uz dodatak češnjaka kojeg nemojte oguliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomiješajte ulje i ocat te time prelijte rajčice i pospite šećerom.

Pecite rajčice 20 min dok ne omekšaju a nakon toga, izvadite ih i pustite da se ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su dovoljno ohlađene dodajte im istisnuti češnjak koji se pekao skupa s njima.

Cijelu smjesu stavite u cjediljku i dobro stiskajte tako da izađe sav sok koji ćete prikupiti u zdjelu.

Tada u zdjelu dodajte pire i juhu. Promiješajte i lagano podgrijte.

U drugoj posudi pomiješajte jogurt i bosiljak, sol i papar te sve umiješajte u juhu. Uživajte u juhi od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo