Juha od krumpira
Sastojci: 0,5 dl ulja 1 crveni luk 30 dag krumpira 8 dl vode 6 dag brašna 1 dl kiselog vrhnja
Upute: Na ulju ispržite sitno nasjeckani luk, kad požuti dodajte kockice krumpira. Neprestano miješajte i pržite još nekih 5 minuta, a zatim dolijte vodu, te dodajte sol i papar.
U posebnoj posudi izmiješajte kiselo vrhnje i brašno. Dodajte u juhu kada krumpir omekša. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Ukrasite peršinom.
Teleće okruglice u umaku
Sastojci: 40 dag telećeg mljevenog mesa 1 manja glavica luka 1 kriška bijelog kruha, namočiti u mlijeko i dobro ocijediti 1 jaje sol i papar ribana korica limuna 2 velike žlice peršinovog lista, sitno nasjeckanog 1 l juhe od telećih kostiju
Upute: Od prženog luka, mljevene teletine, kruha, jaja, soli, papra, korice limuna i peršina oblikujte okruglice.
Ukuhajte ih u juhi od telećih kostiju.
Zapršku od masnoće i brašna zalijte vodom i mlijekom, te dolijte malo juhe u kojoj su se kuhale okruglice. Neka sve dobro prokuha.
Dodajte kiselo vrhnje, senf, limunov sok i nasjeckani peršin. Kratko prokuhajte, dodajte okruglice i još jednom prokuhajte.
Poslužite s pireom od krumpira ili rižom.
Voćni kolač
Sastojci: 1 čaša jogurta 2 žumanjka 2 bjelanjka 1 čaša šećera 2 čaše brašna 1/2 čaše maslinovog ulja 1 prašak za pecivo malo ruma 2 velike žlice ribane limunove korice voće po izboru
Upute: Izmiješajte jogurt, šećer, žumanjke i ulje. Dodajte snijeg napravljen od 2 bjelanjka, zatim brašno, prašak za pecivo, rum i ribanu koricu limuna.
Stavite u kalup za pečenje i pecite na 180 stupnjeva. Napola pečen kolač prelijte zašećerenim snijegom od 2 bjelanjka i komadićima voća. Zapecite do kraja.