JOŠ BOLJE OD PIZZE: /

Pogostite se već večeras slasnim 'čvorićima'

Image
Foto: Screenshot/Youtube.com

Volite pizzu? Onda ćete obožavati i ovaj spoj klasičnog tijesta i rastopljenog sira. Sastojke prilagodite svom ukusu, kao uostalom i na pizzi. Već večeras možete se gostiti slasnim zalogajem.

14.11.2015.
8:10
Screenshot/Youtube.com
VOYO logo

PIZZA KOJA NE DEBLJA: Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Image
PIZZA KOJA NE DEBLJA: /

Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Image
PIZZA KOJA NE DEBLJA: /

Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu

Sastojci:

Tijesto za pizzu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

150 grama krem-sira

50 grama svježeg sira

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50 grama fete ili drugog belog sira

25 grama parmezana

Maslac (za premazivanje)

Začini po želji - bosiljak, origano, peršin...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest češnjeva češnjaka

Žličica mljevene ljute crvene paprike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Podijelite tijesto za pizzu u 12-14 loptica. Razvucite ih u valjčiće, i svaki valjak vežite u čvorić dva puta, dok ne dobijete zamotuljak koji će se lijepo odvajati na komade kada naraste i ispeče se.

Okrugli lim premažite maslinovim uljem, i poredajte čvoriće ukrug oko ruba. Ovaj recept pripremljen je u okrugloj posudi, ali ne sumnjamo da biste se snašli i sa četvrtastim limom. Prekrijte plastičnom folijom i pustite 30 minuta da naraste.

Uključite pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.

U zdjelici pomiješajte krem-sir, fetu, parmezan, svježi sir, tri češnja sitno sjeckanog češnjaka i začine. U tavi istopite maslac, sjeckani peršin i ostatak češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mješavinu sira stavite u sredinu lima, a tijesto premažite istopljenim maslacem s češnjakom i peršinom. Sačuvajte malo maslaca za premazivanje nakon što bude pečeno!

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, a posljednjih dva minuta uključite gornji grijač ili gril na najvišoj temperaturi, kako bi sir i tijesto porumenili. Pazite i provjeravajte, kako ne bi zagorjelo po površini. Kada je gotovo, još jednom premažite tijesto maslacem i poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, možete i da eksperimentirati i dodavati u mješavinu sira svoje omiljene sastojke – rajčicu. masline...

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo