PIZZA KOJA NE DEBLJA: Evo kako smanjiti količinu kalorija i jesti omiljenu hranu
Sastojci:
Tijesto za pizzu
150 grama krem-sira
50 grama svježeg sira
50 grama fete ili drugog belog sira
25 grama parmezana
Maslac (za premazivanje)
Začini po želji - bosiljak, origano, peršin...
Šest češnjeva češnjaka
Žličica mljevene ljute crvene paprike
Priprema:
Podijelite tijesto za pizzu u 12-14 loptica. Razvucite ih u valjčiće, i svaki valjak vežite u čvorić dva puta, dok ne dobijete zamotuljak koji će se lijepo odvajati na komade kada naraste i ispeče se.
Okrugli lim premažite maslinovim uljem, i poredajte čvoriće ukrug oko ruba. Ovaj recept pripremljen je u okrugloj posudi, ali ne sumnjamo da biste se snašli i sa četvrtastim limom. Prekrijte plastičnom folijom i pustite 30 minuta da naraste.
Uključite pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
U zdjelici pomiješajte krem-sir, fetu, parmezan, svježi sir, tri češnja sitno sjeckanog češnjaka i začine. U tavi istopite maslac, sjeckani peršin i ostatak češnjaka.
Mješavinu sira stavite u sredinu lima, a tijesto premažite istopljenim maslacem s češnjakom i peršinom. Sačuvajte malo maslaca za premazivanje nakon što bude pečeno!
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, a posljednjih dva minuta uključite gornji grijač ili gril na najvišoj temperaturi, kako bi sir i tijesto porumenili. Pazite i provjeravajte, kako ne bi zagorjelo po površini. Kada je gotovo, još jednom premažite tijesto maslacem i poslužite toplo.
Naravno, možete i da eksperimentirati i dodavati u mješavinu sira svoje omiljene sastojke – rajčicu. masline...